ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cantacuzino îşi va închiria o parte din clădiri ca să facă rost de bani pentru reluarea activităţii.

Despre Institutul Cantacuzino se spune de multă vreme că ar fi o ţintă a rechinilor imobiliari din Capitală. Are în proprietate patru hectare de teren în Cotroceni şi alte zece în Băneasa, ambele zone la fel de scumpe. Iar interesele imobiliare au fost considerate principalul motiv pentru care Institutul a fost lăsat să intre în colaps. Conducerea Institutului susţine că nu se pune problema înstrăinării definitive a proprietăţilor.

În 2014, ministrul Sănătăţii de atunci, Eugen Nicolăescu, a cerut SRI să verifice modul în care au fost contaminate vaccinurile antigripale produse de Institutul Cantacuzino. Nicolăescu nu excludea varianta unui sabotaj. Cert este că acea contaminare a blocat practic activitatea Institutului, potrivit digi24.ro.

Institutul Cantacuzino a primit de la Guvern, la recenta rectificare bugetară, aproximativ zece milioane de euro pentru acoperirea datoriilor şi plata salariilor celor 435 de angajaţi.