ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un an în care voturile populiștilor au reconfigurat puterea și politica în Europa și Statele Unite, cei mai bogați oameni ai lumii încheie 2016 cu un câștig cumulat de 237 de miliarde de dolari.

Anul care este pe cale să se încheie a debutat cu date dezamăgitoare despre economia Chinei, în iunie a fost marcat de votul șocant al britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, pentru ca în noiembrie să surprindă din nou cu victoria nonconformistului magnat imobiliar Donald Trump la președinția Statelor Unite.

Warren Buffet a strâns 11,8 miliarde de dolari în 2016, în contextul în care compania de investiții Berkshire Hathaway Inc. a avut de câștigat de pe urma victoriei lui Donald Trump. Buffett, care se presupune că și-ar dona averea în scopuri caritabile, a donat, în iulie, capitalul Berkshire Hathaway, evaluat la 2,6 miliarde de dolari. La două zile după victoria lui Trump, Warren Buffet redevenea a doua cea mai bogată persoană din lume, averea acestuia ridicându-se la 74,1 miliarde de dolari.

Francezul Bernard Arnault, directorul executiv al conglomeratului multinațional de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, este singurul reprezentant din top cinci care nu este american. Acesta a adăugat 7,1 miliarde de dolari la averea sa, ajungând la 38,9 miliarde de dolari.

Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa și fondatorul lanțului de îmbrăcăminte Zara, s-a plasat pe a doua poziție până în noiembrie, conform indexului Bloomberg, cedând, apoi, poziția lui Warren Buffett. Ortega ocupă locul trei la nivel mondial cu o avere de 71,2 miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care și-a dublat averea în 2015, ajungând la 60 de miliarde de dolari, a strâns 7,5 miliarde de dolari în 2016, datorită creșterii vânzărilor retailerului online. Acesta este urmat de Mark Zuckerberg, cofondator al rețelei Facebook, care a strâns 5,4 miliarde de dolari.