ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul german de utilități E.ON  mai avea la finalul anului trecut pe piața locală circa 5.500 de salariați, cu peste 1.000 mai puțini comparativ cu 2014.

„În România am operat o restructurare a businessului", se precizează în raportul anual al E.ON, fără a fi oferite alte detalii, anunță Ziarul Financiar.

Acestea nu sunt însă primele restructurări ale businessului local. E.ON și-a făcut intrarea pe piața locală după ce a cumpărat în 2005 pachetele de control de la fostele Electrica Moldova și Distrigaz Nord. La acel mo­ment, cele două companii aveau împreună circa 12.100 de oameni.

De altfel, cele mai multe companii din energie care s-au privatizat au trecut printr-un proces similar de reorganizare care a dus la pierderea unor mii de locuri de muncă.

La ora actuală E.ON generează venituri de peste un miliard de euro din activitățile de distribuție și furnizare a gazelor și energiei pe care le are în România.