ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei și eliminarea CASS pentru toate pensiile, informează profit.ro.

Proiectul de lege a fost aprobat săptămâna trecută de către Camera Deputaților, forul decizional, cu votul majorității PSD, ALDE, UDMR, dar și al reprezentanților PMP și minorităților.

Atunci, liberalii au propus scutirea de impozit a tuturor pensiilor, indiferent de nivelul acestora, dar demersul lor nu a avut susținere. Deputații au respins și un amendament al UDMR, care propusese ca scutirea de impozit să nu se aplice și pensiilor speciale.

Conform calculelor profit.ro, aproape două treimi dintre pensionari nu vor primi însă niciun leu în plus la pensii. Reprezentanții opoziției au confirmat aceste calcule, arătând că 66% din pensionari nu vor avea de câștigat în urma acestui proiect de lege.

Legea va intra în vigoare din februarie.