ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revolta grecilor împotriva creditorilor internaționali stârnește reacții în lanț, chiar și la București.

Dacă acum câteva luni se declara optimist în privința adoptării monedei Euro de către România, acum guvernatorul Băncii Naționale și-a schimbat discursul.

Astfel, în cadrul conferinței "10 ani de la denominarea leului greu", ținută la BNR, Mugur Isărescu a precizat că este din ce în ce mai probabil ca peste 10 ani "leul" să fie tot moneda folosită în România.

Aflat în funcție de 25 de ani, Mugur Isărescu a mai spus că în urma operațiunii de denominare a leului, toată lumea a avut de câștigat.

"Leul a devenit o monedă de încredere. Au apărut prețurile promoționale 2,99 lei, 3,99 lei. Bănuțul a ajuns să fie valorizat. Batem bănuțul, moneda de un ban, pentru a câștiga această încredere, deși ne costă mai mult decât valorează în sine moneda.

La nivelul economiei românești s-a câștigat credibilitate. Ne despărțeam de o lungă perioadă inflaționistă. Leul a dobândit valori normale", a afirmat el.
 
Ceea ce este interesant este că nici înainte, nici acum, nimeni nu s-a gândit să întrebe și națiunea română dacă dorește sau nu, trecerea la euro.