ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile antifraudă ar trebui să se concentreze pe probleme mari ale sistemului, una dintre acestea fiind mafia importurilor de legume și fructe, a afirmat la Cilieni Liviu Dragnea.

Șeful PSD a vizitat mai multe solarii cu roșii timpurii din comuna Cilieni, unde producătorii s-au înscris în număr mare în programul de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate.

După ce a vizitat două solarii cu roșii, a discutat cu legumicultorii și a aflat că aceștia nu primesc facturi pentru produsele pe care le livrează intermediarilor din comerțul cu legume, Dragnea a susținut că trebuie rezolvată problema "mafiei importurilor de fructe și legume" și să fie distruse "rețelele mafiote" din cauza cărora producătorii nu au loc în piețe.

"Roșiile ajung în piață, dar nu ajung direct. Și trebuie să recunoaștem, n-a fost timp ca într-o lună, două, trei, să se poată rezolva să se distrugă aceste rețele mafiote. Că sunt rețele mafiote, cu bani mulți investiți, cu protecție din partea unor membri ai unor instituții, nu știm, dar nu se putea fără protecție, și este și o rețea românească. Merg oameni cu roșia și nu au loc în piețe și se joacă cu ei. Ți-o iau, dar nu-ți dau factură. Deocamdată statul nu este pregătit să dea această bătălie, dar până la sfârșitul anului sau până la toamnă, da", a declarat Liviu Dragnea.
Liderul social-democraților a opinat că în ultima perioadă acțiunile antifraudă s-au concentrat pe "amenzi pentru tot felul de nimicuri".

"Poate Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum cu comerțul, pentru că am înțeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici, (...) amenzi foarte mari că lipsea un bon sau..., nu asta este marea problemă a sistemului. Să-i văd că au curaj, minte și capacitate să rezolve aceste probleme care sunt generate de mafia importurilor de fructe și legume în România. Sunt producători de legume, producători de fructe care sunt aproape distruși", a adăugat Dragnea.