ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Digi24 că între coaliția de guvernare și companii și investitori este ”un război clar” pentru că, prin intermediul acestora din urmă, se mărește numărul oamenilor care trăiesc pe propriile picioare, lucru pe care nu îl doresc social-democrații aceștia ducând o luptă împotriva dezvoltării economice a României. Orban a subliniat că impozitul pe cifra de afaceri este ”o calamitate, o nebunie”, ce va avea ca efect plecarea multor investitori din țară.

”Este un război clar între cei care conduc azi România și companii. Să ne aducem aminte – Ordonanța 13, acuzațiile contra multinaționalelor care și-ar fi mobilizat oamenii să se ducă să demonstreze”, a declarat Orban, precizând că PSD își dorește ca în România o parte cât mai mare a populației să stea în sărăcie și lipsă de educație și informare.

”Acest electorat devine electoratul captiv care îi votează. Ei știu foarte clar că orice companie care vine și își riscă banii la tine în țară și aduce o investiție și creează locuri de muncă generează valoare adăugată, generează venituri pentru buget, mărește numărul de oameni care trăiesc pe propriile picioare (...) și este un război surd pe care îl duc de fapt împotriva dezvoltării economice a țării”, a subliniat Orban.

În acest sens, el a atras atenția că ”impozitul pe cifra de afaceri este o calamitate, o nebunie”.

”Va avea niște efecte pe care nu le putem anticipa astăzi. Foarte mulți investitori din România se vor reloca pentru că nu vor accepta să plătească impozitul. Ei când au venit aici au venit pe o anumită structură fiscală, pe un anumit cost determinat de taxele și impozitele plătite (...) Își vor închide porțile zeci de mii de companii pentru că în momentul în care impozitezi cifra de afaceri foarte multe companii le vei duce pe pierdere, iar cele care nu-și vor închide porțile o să apeleze la diferite măsuri de reducere a costrurilor și primele costuri o să fie cele cu salariile. S-ar putea să ducă la pierderea locurilor de muncă masivă plus frânezi dezvoltarea companiilor”, a explicat Orban afirmând că PNL se va lupta prin toate măsurile legale și constituționale pentru a împiedica aplicarea unui astfel de impozit.

Șeful PNL a mai ținut să puncteze că între ceeea ce social-democrații le-au spus românilor când le-au cerut votul în iarnă și ceea ce se regăsește în programul de guvernare este o diferență de la cer la pământ.

”În capmanie nicio vorbă despre impozitul pe gospodării pe care acum l-au rebotezat impozit pentru persoanele fizice pe venitul global, dar e tot povestea cu impozitul pe gospăodării, adică o sa numere găini, vaci, ouăle găinilor. O să încerce să impoziteze orice produce venit. Nimic în campanie pe impozitul pe cifra de afaceri, nimic de taxa de solidaritate, nimic de nebunia noului ministru al Finanțelor de desființare a pilonului II de pensii”, a afirmat Orban, precizând că după părearea sa se va ajunge la naționalizarea pilonului II de pensii.

El a precizat că acest lucru ar însemna ”o catastrofă”.

”Sunt banii dumneavoastră, sunt banii mei cu care noi putem obține un supliment de pensie în momentul în care vom ajunge la vârsta pensionării. Înseamnă dispariția banilor aceștia din circuitul economic pentru că banii aceștia sunt investiți”, a precizat liderul PNL.