ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ducem o viață din ce în ce mai agitată și mai stresantă, în care uităm câteodată o nevoie fundamentală a omului: să ne hrănim. Mai mult decât atât, uităm să de hrănim sănătos și să ne bucură de produsele tradiționale, în condițiile în care piața româneasca este suprasaturată cu produse de proastă calitate.

În ajutorul unui trai sănătos, vine inițiativa unui român, care a lansat la Brașov un magazin online de unde putem cumpăra mezeluiri, produse lactate, dulcețuri, toate pregătite în mod tradițional în gospodării, dar și produse meșteșugărești.

Inițiativa își propune să creeze infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic și piață, cea mai mare bază de date de producători autentici (doar păstrători ai tradiției milenare) și cea mai mare bază de date de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale.

Proiectul, MallȚărănesc.ro, oferă meșteșugarilor și țăranilor autentici un shop online unde să-și poată prezenta produsele, dar asigură și asistență tehnică, în cazul în care aceștia nu au cunoștințele necesare.

Platforma pune la dispotiția producătorilor promovare către piața națională și internațională (anumite descrieri ale unor produse vor fi traduse în engleză) și invitații la diverse târguri, toate aceste facilități fără vreun cost din partea meșteșugarului.

„Avem o istorie vie, care încă trăiește prin fiecare meșteșugar, prin fiecare artizan care cioplește, pictează sau coase simbolurile învățate de la străbuni. O istorie pe care vrem să o ducem mai departe și să o lăsăm nepoților și strănepoților noștri”, spune inițiatorul proiectului, Mihai Mihu.

Produsele vor avea pe ele și un QR Code, care pot fi scanate cu smarphone-urile, și care prezintă informații despre producător. Mai mult, astfel de QR Code-uri vot fi afișate și la poarta gospodarului care vinde produse tradiționale.

În prezent s-au înscris pe acest site peste 120 de producători autohtoni din județele Brașov, Vâlcea, Maramureș și Constanța.

Foto: „Creștem împreună România”