ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege depus la Senat le oferă mămicilor posibilitatea să revină la serviciu înainte de împlinirea a doi ani de concediu maternal, primind mai mulți bani. Astfel, vor primi atât salariul, cât și jumătate din indemnizație. De altfel, de la 1 iulie indemnizația va reprezenta 85% din leafă.

Senatorul Alexandru Cordoș susține că prea multe femei din România nu mai fac copii din cauza constrângerilor financiare. Sau, dacă aleg să devină mame, sunt nevoite să revină mult prea repede la muncă. 

Propunere de modificare a Legii: "Persoanele beneficiare ale indemnizației lunare pentru creșterea copiilor, ce își reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creșterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizația cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat aceasta indemnizație".

 "Dacă se întoarce mai repede la seviciu să-și continue și să-și aprofundeze cariera profesională, să beneficieze din partea statului de 50% din indemnizația la care are dreptul pentru o perioadă de doi ani", spune Alexandru Cordos, senator PSD, potrivit stirileprotv.ro.

Concret, o femeie cu venituri de 2.000 de lei lunar în ultimul an primește 1.700 de lei indemnizație de creștere a copilului. Dacă revine la muncă, va încasa salariul de 2.000 de lei, dar și jumătate din indemnizația cuvenită, în cazul nostru - 850 de lei. Cu alte cuvinte, va câștiga 2.850 de lei. În prezent, mamele aflate în această situație beneficiază de așa-numitul "stimulent de inserție", în valoare de 500 de lei lunar.