ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fuziunea Ahold Delhaize s-a finalizat, iar noul grup de retail a debutat luni pe bursele de la Amsterdam și Bruxelles. Noul grup, cu vânzări totale de 50 de miliarde de euro pe an, are 482 de magazine în România, dintre care 216 Mega Image, iar restul Shop&Go și Gusturi Românești.

Ahold Delhaize a luat naștere prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia), într-o tranzacție de 28 de miliarde de dolari. Delhaize este compania-mamă a Mega Image.

Noul grup are 6.700 de magazine și 390.000 de angajați în 11 țări, iar anul trecut două treimi din vânzări au fost realizate în Statele Unite.

Directorul general al noii companii este Dick Boer, fost CEO al Ahold, în timp ce fostul CEO al Delhaize, Frans Muller, a devenit vicepreședinte și director executiv de integrare.

Ahold Delhaize și-a prezentat luni și noua identitate vizuală, cu un logo verde aprins care combină coroana din vechea siglă Ahold cu binecunoscutul leu Delhaize.

Iată comunicatul integral sosit pe adresa redacției:

Ahold Delhaize a anunțat finalizarea cu succes a fuziunii în data de 23 iulie, noua companie fiind deja activă în prezent pe Bursele Euronext Amsterdam și Euronext Brussels. Noua companie, Ahold Delhaize, devine unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket și comerț online, în topul companiilor de retail sustenabil. 

Mega Image, cel mai mare lanț de supermarketuri din România, anterior parte din grupul Delhaize, devine membru al noului grup Ahold Delhaize. 

"Viitorul companiei Ahold Delhaize este unul strălucitor. Suntem o familie de 22 de mărci locale unice și de încredere și vom servi împreună peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în Europa și în Statele Unite. Să facem parte dintr-o companie globală mai mare este o provocarepentru Mega Image România – intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare care deschide ușa spre noi oportunități ”, afirmă Vasileios Stavrou, General Manager Mega Image România, parte din grupul Ahold Delhaize.

Noua companie Ahold Delhaize a fost creată în urma fuziunii dintre Ahold și Grupul Delhaize, anunțată în data de 24 iunie 2015 și finalizată în data de 23 iulie 2016. Cu o istorie începută în urmă cu 150 de ani, Ahold Delhaize include 22 de mărci locale care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări, cu o forță de muncă a peste 375.000 de asociați. 

Informații privind listarea la Bursă
În această dimineață, Dick Boer, CEO al companiei Ahold Delhaize, a deschis alături de o parte dintre asociații mărcilor locale Ahold Delhaize listarea la Bursa Euronext Amsterdam. Acest moment marchează începutul vânzărilor publice a acțiunilor Ahold Delhaize pe Bursele Euronext Amsterdam și Euronext Brusselsprin simbolul bursier AD. 

În ceea ce privește Ahold Delhaize American Depositary Receipts, acestea vor fi vândute în Statele Unite și vor fi listate pe piața internațională OTCQX sub simbolul ADRND, iar din data de 9 august sub denumirea de ADRNY. 

Raportare integrată și pe segmente
În data de 25 august, compania va publica rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru și pentru primul semestru din 2016 pentru Ahold și Delhaize, separat pentru fiecare companie în parte, având în vedere că fuziunea a avut loc după finalizarea perioadelor de raportare. 

Primele rezultate integrate ale noii companii vor fi prezentate în cel de-al treilea trimestru din 2016, în data de 17 noiembrie. Începând cu cel de-al treilea trimestru din 2016, Ahold Delhaize va raporta peformanța financiară trimestrial pe cinci segmente de business: Olanda, Belgia, Europa Centralăși de Sud-Est și două entități de raportare în Statele Unite. Biroul de suport global va rămâne entitate de raportare, inclusiv costurile corporate și cele complementare. 

O nouă identitate vizuală
Pentru a marca începutul noii companii, Ahold Delhaize a prezentat noua identitate vizuală. Noul logo al companiei, alături de identitatea vizuală, respectă moștenirea solidă și reflectă în același timp viitorul noii companii. Mai multe detalii sunt pe noul webstie al companiei, www.aholddelhaize.com .

***


Despre Ahold Delhaize 
Ahold Delhaize este unul dintre cele mai mari grupuri de retail alimentar din lume, un lider pe segmentul de supermarketuri și comerț online. Compania include 22 de mărci locale puternice care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări. Împreună, aceste mărci implică peste 375.000 de asociați în 6.500 de băcănii și magazine de specialitate și includ cel mai mare retailer online din Benelux și cele mai importante băcănii din Benelux și Statele Unite. Mărcile Ahold Delhaize sunt în topul retail-ului sustenabil, care susține responsabil sursele de producție și comunitățile locale și ajută consumatorii să facă cele mai sănătoase alegeri. Cu sediul central în Zaandam, Olanda, compania Ahold Delhaize este listată pe bursele Euronext Amsterdam și Brussels (simbol bursier: AD) și pe piața din Statele Unite, Ahold Delhaize American Depositary Receipts sunt listate pe piața internațională OTCQX sub simbolul ADRNY. Pentru mai multe informații, accesați www.aholddelhaize.com.


Despre Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România cu o rețea ce cuprinde în prezent 482 magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image (216), Shop&Go (264), Gusturi Romanești (2). Mega Image își propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate și o gamă de produse hrănitoare, sănătoase și sigure, la prețuri accesibile. Mega Image face parte din grupul Ahold Delhaize, companie nou formată în urma fuziunii Delhaize și Ahold, finalizată în data de 23 iulie 2016.