ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat susține că societăți germane precum producătorul auto Volkswagen și producătorul de turbine eoliene Enercon sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, iar alte companii precum Schaeffler și Rittal „vor să își extindă amprenta investițională", potrivit unui comunicat transmis miercuri.

„Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activități de producție și de R&D, strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziția de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare", a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, citat într-un comunicat.

Ministrul a vizitat joi standurile companiilor românești la Târgul de la Hanovra, Hanovra Messe, unul dintre evenimentele de mare anvergură la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale.

„Îmi doresc pentru anii viitori o prezență  mai consistentă la acest eveniment a companiilor românești din mai multe sectoare,  pentru că  Hanover Messe este locul în care  firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume  se întâlnesc și se conectează. De asemenea, o  participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă și o modalitate  prin care putem crește contribuția României în valoarea totală a importurilor germane,  de la 1,26% la 3%", a afirmat Petrescu.

România este un participant tradițional la târgul Hannover Messe, anul acesta fiind prezente 37 de companii românești.