ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu a declarat marți la conferința „Risc de Țară” Coface că niciodată în toată cariera lui, de 26 de ani, nu a văzut o situație macroeconomică atât de bună pentru România.

Dar în același timp, el a spus că tot în 26 de ani nu am avut atât de multe riscuri mari, ca acum.

„Trăim un paradox: avem cea mai bună situație macro, dar cele mai mari riscuri”.

„Când cazi de la etajul 1, nu e o problemă, dar când cazi de mai sus s-ar putea să fie o problemă”, a adăugat Isărescu.

Șeful băncii centrale a menționat că este important ca mesajele referitoare la stabilitate financiară, sustenabilitate economică, să ajungă la publicul larg. „Este important ca mesajele să treacă dincolo de cercul restrâns al experților. Discutăm aici (în conferințe—n.r.) și pe alte canale media este vorba de altceva. Este o problemă de rating: ce îi preocupă pe oamenii din această țară. Nu este ușor să treci sticla cu lucruri care sunt plicticoase pentru populație. Nu putem să acuzăm la infinit lipsa educației financiare pentru că ne acuzăm pe noi, dacă nu putem să spargem acest cerc vicios", a mai spus Isărescu.