ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea dării în plată nu ar strica, însă nu în forma aprobată inițial de către Parlament. Este părerea personală a guvernatorului Băncii Naționale a României.

Mugur Isărescu spune că textul legii trebuie să se refere strict la locuințe și nu să lase loc de interpretări.

În prezent, legea care le permite românilor cu credite ipotecare să renunțe la locuințe în schimbul ștergerii datoriilor este în dezbatere în Parlament, după ce a fost criticată de oficialii BNR și trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

 „Este o părere personală, îmi dau părerea cu toată decența, pentru că Parlamentul hotărăște legile în România. Eu cred că dacă textul legii ar fi pus în concordanță cu expunerea de motive, adică să-i ajute pe cei cu probleme sociale și deci legea nu s-ar referi la bunuri imobile, care pot să însemne bucăți de pământ, clădiri neterminate, orice, ci la clădiri rezidențiale, la locuința în care locuiește un om care ajunge într-o situație din aceasta dificilă să nu poată să dea banii înapoi...eu cred că nu ar strica", spune Mugur Isărescu, citat de digi24.ro.