ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corpul de control al premierului a verificat societatea pentru activitatea dintre anii 2009 și 2015 și a constatat că au fost cheltuieli de personal de un miliard de lei în această perioadă, iar 30 la sută din aceste cheltuieli au reprezentat prime și sporuri. 

Prime de 300 de milioane de lei în 5 ani de zile și bani cheltuiți degeaba pe sute de licențe Microsoft care au rămas nefolosite.

Sunt rezultatele controlului pe care Corpul de Control al premierului l-a făcut la compania de stat ELCEN. Toate acestea, în condițiile în care firma avea în 2014 datorii de 2 miliarde de lei.

Este vorba de prime de vacanță, prime jubiliare, cu ocazia pensionării, reduceri cu 65 la sută pentru biletele de tratament, asigurarea transportului la muncă și de la muncă ale angajaților.

Alte nereguli constatate de Corpul de control al premierului se referă la achizițiile ELCEN. Societatea nu a utilizat și nu a instalat 400 de licențe Microsoft, pe motiv că produsele nu erau compatibile cu calculatoarele pe care le aveau în dotare, potrivit digi24.ro. În total, sunt 900 de licențe pe care le-a cumpărat.