ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua lege a taximetriei, pentru care taximetriștii au militat prin asociațiile care îi reprezintă, dar și prin proteste de stradă, a intrat joi în vigoare.
 
Conform acesteia, șoferii care folosesc plarforme on-line de intermediere a comenzilor (Clever, Bolt, Uber ș.a.) dar nu au licență de taximetrie vor fi amendați din cauză că fac concurență neloială taximetriștilor cu acte în regulă. Amenzile pot ajunge până la 50.000 de lei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat că legea nu interzice platformele on-line de comenzi, ci numai practicarea taximetriei fără licență prin intermediul acestora.

"Uber-ul poate funcționa, nu este interzis. Noi am dat o ordonanță care combate pirateria, nu are nicio treabă cu platformele electronice. Din contră, aceste platforme nu au fost reglementate de cinci ani de zile de nimeni. Ei, iată că acum guvernul PSD lucrează la o ordonanță împreună cu cei care dețin aceste platforme. Am finalizat în proporție de 90% ordonanța pentru reglementarea Uber, Clever, Bolt; pe de o parte, în Uber nu este interzis, pe de altă parte, guvernul PSD reglementează această problemă. Inclusiv ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții tuturor platformelor electronice la Ministerul Transporturilor, la ora 14:00. Au venit cu câteva observații pe ordonanța la care lucrăm. Vom integra aceste observații, după care vom pune pe procedură de transparență ordonanța", a declarat Răzvan Cuc, citat de România Actualități.