ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orice ameliorare la actualul sistem de emitere a RCA este folosit de asigurători ca pretext pentru scumpirea polițelor. Ei afirmă acum că dacă polițele vor fi emise pe mai puțin de șase luni, acestea vor fi mai scumpe căci ar apărea costuri suplimentare.

Polițele RCA vor avea prețuri mai mari dacă firmele de asigurări vor fi nevoite să emită polițe pe durate mai scurte de șase luni, conform legii RCA în actuala formă, întrucât vor înregistra costuri în plus cu angajarea de personal suplimentar, a declarat președintele UNSICAR, Bogdan Andriescu, potrivit wall-street.ro.

Proiectul de lege RCA, în forma care a ajuns în Parlament, ar putea genera riscuri suplimentare, atât pentru asigurători, cât mai ales pentru consumatori, consideră Bogdan Andriescu.

"Unul dintre principalele riscuri ține chiar de creșterea prețului RCA, ca urmare a posibilității încheierii polițelor pe termene mai mici de șase luni. Acest lucru va duce la creșterea costurilor de administrare a asigurărilor, întrucât companiile vor avea nevoie de  personal  suplimentar care să țină evidența polițelor și a tuturor informațiilor, ceea ce se va presupune costuri noi, care se vor reflecta în prețul asigurărilor”, a afirmat șeful Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România.