ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pretinși brokeri, care aparțin unei companii din Mauritius, sunt suspectați că au păcălit, cu cel puțin un milion de euro, investitori de la noi, dornici de un câștig rapid și substanțial.
 
Procurorii și polițiștii din București sunt pe cale să pună capăt unei posibile escrocherii de proporții, care face victime de câțiva ani în România.

Cel puțin 19 români ar fi pierdut împreună cel puțin un milion de euro după ce reprezentanții români ai companiei YouTradeFX din Mauritius le-ar fi spus să investească în piața de schimb valutar, folosindu-se de platforma online Forex.

"Promiteau tot felul de bazaconii prin care clienții erau amețiți cu câștiguri fabuloase și astfel intrau în acest cerc”, spune Paul Dan, președintele Asociației Brokerilor, potrivit stirileprotv.ro.
 
După aproape doi ani de investigații, procurorii și polițiștii au descins la locuințele pretinșilor brokeri. Anchetatorii vor să afle în ce conturi din Bulgaria și Israel au ajuns banii clienților. Autoritatea de supraveghere financiară susține că a lansat repetate alerte publice despre acești așa-ziși intermediari, dar și despre câteva firme care operau în România tranzacții ilegale.

E important de știut că site-ul ASF cuprinde lista tuturor brokerilor autorizați.