ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suma Chakrabarti, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, se află în țara noastră pentru a evalua nivelul investițiilor și domeniile în care se pot face îmbunătățiri.

Acesta a precizat că economia României are mult potențial, dar și un uriaș punct slab, care îl reprezintă infrastructura.

”În ultimii 3-4 ani am investit între 500 și 600 de milioane de euro pe an și vorbesc despre investiții de un nivel foarte înalt. Dar în ultimul an investițiile au scăzut la 260 de milioane. Întrebare este de ce? Iar eu sunt aici pentru a afla răspunsul la această întrebare. Având în vedere nivelul de dezvoltare al economiei, diferența în raport cu infrastructura este uriașă. Este foarte, foarte mare. Calitatea și cantitatea infrastructurii sunt cu mult în urma nivelului la care ar trebui să se afle. Și vrem să ajutăm în această privință. Credem că Guvernul trebuie să investească în infrastructură, pentru că investițiile în infrastructură sunt esențiale pentru creșterea produsului intern brut,” spune Suma Chakrabarti, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.