ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei bogați devin și mai bogați, în timp ce săracii sărăcesc și mai mult, se afimră într-un raport al organizației de caritate Oxfam, citat de Euronews.

Conform sursei citate, un procent de 1% din oameni deține mai mult decât ceilalți 99% la un loc.

Raportul susține că liderii lumii nu fac nimic pentru a stopa această spirală.

"Lumea a devenit și mai inegală și trendul se accelerează", afirmă Winnie Byanima, directorul executiv al Oxfam Internațional.

"Nu mai putem lăsa milioane de oameni să înfometeze în timp ce vârful suge resursele care ar putea fi folosite pentru a-i ajuta pe săraci", a completat Byanima.

Averile celor mai bogați 62 de oameni ai planetei au crescut cu 44% din 2010, în timp ce avuția celor săraci a scăzut în același mod.


Aproape 7,6 trilioane de dolari din averea celor mai bogați oameni se află localizată în așa-zisele paradisuri fiscale, evitând astfel plata a 190 de bilioane de dolari către guverne, susține Gabriel Zucman, profesor asistent la Universitatea California, citat de Euronews.

În Africa, peste 30% din avere este plasată în off-shore-uri, adică o pagubă de aproximativ 14 bilioane de dolari în taxe și impozite neplătite. Cu acești bani s-ar salva viețile a patru milioane de copii în fiecare an.

Jumătate din cei mai bogați oameni ai planetei vin din SUA, 17 din Europa, în timp ce restul din țări precum China, Brazilia sau Mexic.