ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefii companiei americane Bell Helicopters anunță că, în 4-5 ani, România ar putea produce integral un elicopter de atac Bell. Decizia trebuie luată la nivel guvernamental. 

Richard Harris, vicepreședinte pentru vânzări internaționale în domeniul militar în cadrul Bell Helicopter, a declarat miercuri că elicopterul de atac AH1 Viper ar putea fi produs în România în patru-cinci ani, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai Guvernului.

„Am venit deja în luna martie ca parte a discuțiilor economice între România și America. Am primit o invitație de la ministrul Mediului de Afaceri, domnul Petrescu, pentru a veni și a vedea oportunitățile din industrie. Am fost întotdeauna impresionați de industria aerospațială din România. Prin urmare, în această săptămână vom face vizite la toate companiile din sectorul aerospațial pentru a face o evaluare a oportunităților de participare în industrie”, a spus Richard Harris în cadrul unei conferințe de presă.
El a prezentat și un proiect mai vechi al companiei Bell prin care, împreună cu Ghimbav Brașov, urma să se construiască la finalul anilor '90 elicopterul "Dracula", proiect ce nu a mai fost finalizat din cauza contextului politic, scrie Agerpres.
 
Acesta a mai spus că România ar putea deveni prima țară din afara SUA care produce astfel de elicoptere.

„La ora actuală, elicopterele Bell sunt făcute numai în Statele Unite. Acum căutăm primul partener internațional solid care să ne permită să avem o producție la nivel internațional. România ar putea deveni, în patru-cinci ani, primul partener internațional în care să fie construite elicoptere Bell", a mai spus Harris.