ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a depășit Grecia după valoarea ajustată a produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an și are șanse mari să încheie 2017 cu o valoare a PIB mai mare decât cea a Greciei, devenind cea mai mare economie a Balcanilor.

Este pentru prima dată de când există serii statistice disponibile privind PIB-ul trimestrial când valoarea PIB-ului ajustat al României depășește valoarea PIB-ului Greciei.

Aceste date apropie România de nivelul Cehiei, de 44,85 miliarde euro, și de cel al Portugaliei, de 47,37 miliarde euro.

Cele trei state sunt singurele pe care România le poate depăși, în următorii ani, după valoarea produsului intern brut, principalul indicator folosit pe plan mondial pentru a măsura dimensiunea unei economii.

Grecia a depășit România după valoarea PIB în anii 1970, potrivit unor estimări, în condițiile în care serii fiabile privind valoarea PIB-ului României nu există decât începând din 1987.