ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E bine știu faptul că motivele pentru care pleacă românii în străinătate sunt oportunitatea de a avea un salariu mult mai mare decât în România.

Spre exemplu un asistent medical poate primi un salariu cuprins între 2.300 și 3.000 de euro net pe lună dacă aplică pentru un job în străinătate, anunță Ziarul Financiar.

Jobul de asistent medical este unul dintre locurile de muncă cel mai bine plătit pentru care românii aplică în străinătate.

Dacă în România un asistent medical primește circa 400 de euro net pe lună, pentru un post în străinătate angajații mai primesc pe lângă salarii și beneficii precum cazare, transport, asigurare medicală și o masă caldă.

„La salariile pe care le oferă angajatorii străini se adaugă de regulă beneficii precum cazare, transport, asigurare medicală și masă. Acestea se oferă în funcție de ofertă, la unele se oferă un beneficiu, la altele toate”, a spus Raluca Ștefănescu, manager de comunicare al Tjobs.

Și mai bine stau românii care lucrează în străinătate pe poziții de vânzări deoarece aceștia ajung la venituri de aproape 4000 de euro net pe lună, o bună parte din venit provenind din comisioanele obținute.

Comparativ cu țara noastră un angajat tot pe o poziție în vânzări câștigă în medie 500 de euro net pe lună.