ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile Renault au scăzut joi cu 20%, jurnaliștii de la Reuters susținând că aceasta este cea mai neagră zi pentru companie din ultimii 20 de ani.

Acțiunile au scăzut după ce au apărut informații privind la mai multe percheziții care au fost făcute la sediu, în legătură cu suspiciuni privind o posibilă trucare a testelor de emisii poluante. Mai multe laptopuri ale unor directori au fost confiscate în timpul perchezițiilor.

În urma prăbușirii acțiunilor Renault, compania a pierdut cinci miliarde de euro din capitalizarea de piață, potrivit b1.ro.

Aceste suspiciuni privind manipularea testelor de poluare survin în contextul în care, anul trecut, Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.