ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finanțistul Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, susține într-o postare pe Facebook că Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a luat o decizie stranie: anumite depozite sunt temporar garantate peste suma de 100.000 de euro. 

"Persoanele fizice beneficiază temporar de un nivel suplimentar de garantare, stabilit la 100.000 de euro, pe lângă pragul standard de garantare de 100.000 de euro, dacă dețin anumite categorii de depozite bancare, respectiv „depozite care rezultă din tranzacții imobiliare referitoare la bunuri imobile cu destinație locativă", „depozite rezultate din eve­nimentul pensionării, disponibilizării, din situația de invaliditate sau deces al deponen­tu­lui", precum și „depozite rezultate din înca­sarea unor indemnizații de asigurare sau a unor compensații pentru daune rezultate din infracțiuni sau pentru condamnări pe nedrept". - anunța miercuri BNR, citat de Ziarul Financiar.

„Isarescu își supragarantează depozitul făcut din prima de pensionare? Știe el ce a făcut cu unele bănci pentru a vinde vinul casei (n.r. aluzie la Vinurile de Drăgășani relansate sub brandul Casa Isărescu)

Aflăm de la BNR că anumite depozite sunt temporar garantate peste suma de 100 mii euro.

Stranie decizia lui Isarescu.

Banii sunt fungibili.

Isarescu care știe mai bine câte a trecut cu vederea ca să poată să își vândă vinul la bănci, încearcă să își pună economiile la adăpost.

Isărescu a primit 114 mii euro ca și primă de pensionare deși a avut o pauză contractuală de la BNR de un w/e și susține că nu este pensionar. Curtea de Conturi se face că nu înțelege până la retragerea lui Văcăroiu despre ce este vorba în această auto premiere.
Îi e frică lui Isarescu să își țină banii la băncile la care a vândut vinul casei dar nu are unde să își diversifice plasamentele?”, mai scrie insinuant Lucian Isar pe Facebook.