ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrele ceasuri Optimef, fabricate în interprinderea Mecanică Fină pe vremea comunismului, vor putea fi din nou cumpărate de români.

Doi antreprenori, Andrei Morariu și Bogdan Costea, au înființat compania Optimef și vor să reintroducă pe piață celebrele ceasuri Optimef.

"Am preluat funcționalitatea modernismului anilor ’60 și am combinat-o cu joaca anilor ’70 și ’80. Vrem să creăm un design care să fie un melanj între un minimalism simplu și ciudățenia Grupului Memphis”, au declarat antreprenorii pentru Dezeen.

Ceasurile sunt concepute în România, produse în China și au un mecanism japonez, pe bază de quartz.
Prima creație a noilor antreprenori este Ceasul Fărăzece, denumit după modul în care românii obișnuiesc să comunice ora. "El este dotat cu mecanism japonez, e fabricat și asamblat în China după designul nostru. Dacă în cazul mecanismului nu putea fi vorba de fabricarea lui pe plan local, ne-am dorit ca tot restul să fie produs în România, însă prețul final ar fi fost prea mare pentru a face asta din start. Acestea fiind spuse, avem un plan pentru a face ceasul din-ce-în-ce-mai-românesc. Următorul pas e asamblarea în România”, susțin producătorii.

Potrivit site-ului Optimef, prețul unui ceas Fărăzece este de 650 de lei.

Optimef sunt primele ceasuri românești de mână, de înaltă precizie sunt lansate pe piața în octombrie 1979, numele provenind de parteneriatul dintre Intreprinderea Optica Româneasca (OPTI) si Intreprinderea de Mecanica Fină (MEF).