ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul universitar de economie, Bogdan Glăvan afirmă că salariul minim distruge joburile. Într-un articol postat pe blogul său, acesta explică faptul că salariul minim nu face altceva decât sa redistribuie avuția. Astfel, inegalitatea crește, cei săraci devenind și mai săraci.

"Mi-am amintit de promisiunile livrate de guvernanții noștri, cum că vor face studii privind efectul creșterii salariului minim. Ați văzut vreunul?! Până la urmă decizia de creștere a salariului minim s-a luat în gașca Politicieni-Sindicate-Corporații (fiindcă, din motive pe care le înțelege oricine, IMM-urile și start-up-urile nu au loc la masa de discuții). Toți oligarhii au fumat pipa păcii și mașinăria de propagandă împrăștie mai departe ideea că salariul minim este o măsură care îi ajută pe cei mai săraci salariați – deci doar un nesimțit sau un prost ar putea să o critice.

În SUA, Congressional Budget Office face genul de analize pe care ni le-au promis și tehnocrații dâmbovițeni. Iată cum arată un astfel de raport:

Rezumat:

Creșterea salariului minim va avea două consecințe importante asupra salariaților cu venituri mici. Cei mai mulți dintre ei vor primi un salariu mărit, care va crește venitul familial și astfel o parte din aceste familii vor ieși de sub pragul sărăciei. Dar probabil unele slujbe pentru muncitorii slab remunerați vor fi eliminate, venitul majorității salariaților care vor ajunge șomeri va scădea substanțial, iar ponderea muncitorilor slab remunerați care au un loc de muncă se va reduce ușor.

Putem fi sau nu de acord cu cifrele oferite de guverne, dar ideea principală rămâne: salariul minim este mumă pentru unii, ciumă pentru alții", scrie Bogdan Glâvan

Citiți continuarea pe logec.ro.