ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conceptul de strip mall îl va depăși numeric pe cel al mallurilor clasice în următorii cinci ani. Mai mult, fiecare oraș din România, cu o populație de peste 30.000 de locuitori, va avea cel puțin o galerie comercială în următorii 3-4 ani, prognozează consultanții imobiliari.

Strip mallul este un centru comercial de mici dimensiuni, compus din magazine individuale pe un singur nivel, înșiruite, cu intrare directă din zona de parcare. Baza de clienți a acestor unități de retail este formată din cumpărătorii hipermarketurilor.

Consultanții imobiliari apreciază că noul format de mall va mușca tot mai mult din „plăcinta" spațiilor comerciale moderne din afara Bucureștiului, care a ajuns la 2,3 milioane de metri pătrați la finalul anului trecut, scrie capital.ro. În prezent, mallurile clasice au o pondere de 59% în această suprafață, parcurile de retail 34%, iar galeriile comerciale 7%, potrivit datelor Cuhaman & Wakefield Echinox.