ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român din Lehliu le vinde flori grădinarilor olandezi, adică celor mai mari producători de profil din lume. Bujorii crescuţi în apropiere de Bucureşti ajung pe bursa din Amsterdam, iar acolo sunt licitaţi, după care sunt trimişi în Brazilia şi Japonia. 

50.000 de euro au intrat în buzunarul lui Gheorghe Teodorescu la începutul lunii mai, după ce a vândut pe bursa de flori din Olanda 140.000 de fire de bujori crescuţi la Lehliu.

„E necesar doar prima foliolă să se desprindă pentru a fi percepută culoarea”, spune el despre stadiul de recoltare pentru export.

Printre miliardele de flori care sunt licitate la cea mai mare bursă de profil din lume, bujorii din România au obţinut un preţ de 1,46 de euro bucata.

Culoarea florilor crescute în România i-a cucerit pe olandezi. Clima şi solul ajută florile din seră să intre pe piaţă cu trei săptămâni mai devreme decât bujorii olandezi, iar culoarea lor să fie mult mai aprinsă.

„În Olanda, pe majoritatea suprafeţelor, este sol greu, cu pânza freatică la un metru sau mai puţin sau soluri nisipoase. În Olanda, florile se cultivă în lădiţe în apă. Bineînţeles că nu se comportă ca o floare crescută în sol”, mai spune el, potrivit digi24.ro.

Tocmai de aceea, producătorul român se pregăteşte să-i concureze pe olandezi şi la capitolul lalele, după ce a cucerit piaţa autohtonă cu cele 1,5 milioane de fire cultivate în serele sale.