ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Decizia vine în condițiile în care piața deja dă semne de revenire la obiceiurile de creditare riscante. Majoritatea băncilor din sistem cer cel puțin un avans de 5-10%, însă Barclays a decis că va plăti 100% din valoarea locuinței fără să ceară nici un fel de depozit.
 
Singura cerință a băncii este ca un membru al familiei sau tutore să facă un plasament de 10% din valoarea creditului, pe care să îl țină la bancă pentru trei ani și pe care va primi dobândă.
 
Noul tip de credit ipotecar a fost gândit de britanici în ideea de a elimina dificultăților pe care le întâmpina doritorii la contractarea creditului. 

”Este pentru prima oară când se oferă credite de 100% din valoarea locuinței post criză”, a spus Ray Boulger, broker imobiliar, potrivit zf.ro.

Măsura amintește de perioada dinaintea crizei, când creditele ipotecare riscante erau disponibile și extrem de accesibile.