ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După două valuri de disponibilizări masive, acum se fac angajări. Pentru început au fost scoase la concurs 10 posturi de energeticieni și lăcătuși mecanici, însă, pentru lunile următoare conducerea anunță că se vor mai face și alte angajări.

„În ultimele 90 de zile, după ce am trecut de ultima concediere colectivă, s-au reașezat posturile pe sectoarele de activitate și pe unde au fost golurile sunt necesare completările”, spune un salariat.

George Vâlcea, lider sindicat: „După atâta timp, câte am pățit, ați văzut cât ne-am chinuit și sper să meargă, pentru că Oltchimul este cel mai mare exportator din județul Vâlcea”.

În ultimiii trei ani, 1200 de oameni care lucrau în combinat au rămas șomeri. Societatea a intrat în insolvență în 2012 pentru a scăpa de o soartă mult mai rea: falimentul. Acum, reorganizarea pare că a dat roade și producția începe să crească. Iar angajările nu sunt singura veste bună.

 „Pentru prima dată după foarte mulți ani, în primul trimistru al anului 2016 am obținut un profit real, pe care vom plăti impozit pe profit. Undeva, în luna septembrie, octombrie va fi deschisă o nouă secție pe o ramificație, pe oxalcoli”, susține Florian Mateiță, administrator judiciar, potrivit digi24.ro.

O veste bună și pentru economia orașului Râmnicu Vâlcea care este strâns legată de cea a combinatului. Combinatul Oltchim are acum 1.900 de angajați din 3.500 câți avea în anii '90. Exportă produse clorosodice și poliester în toată Europa.