ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fabrica de camioane Roman din Brașov, aflată în insolvență de câțiva ani, a încheiat un contract cu o companie din Taiwan pentru livrarea a aproape 100 de mașini de mare tonaj, anunță Digi24.

Din comanda totală de 94 de camioane pentru Taiwan au fost construite și sunt gata de livrare numai două. Abia după încasarea avansului, muncitorii vor onora întreg contractul.

Valoarea totală a tranzacției este de 12 milioane de euro, dar va mai dura până când banii vor ajunge în conturile companiei aflate în insolvență.

În prezent, uzina mai are doar 300 de muncitori, față de 26.000 cât avea la începutul anilor "90, are șanse mari să își revină, mai ales că a început să producă pentru Armata Română și este în tratative și cu cea din Pakistan.

Înainte de 1989, 33.000 de autocamione ieșeau în fiecare an de pe porțile fabricii. În 2004, uzina a fost privatizată și mii de oameni au fost dați afară. Dacă va fi perfectat și contractul cu armata din Pakistan, administratorul special al uzinei nu exclude varianta de a se face noi angajări, precizează sursa citată.