ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mineri din Gorj vor pleca pe jos luni, într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București. Aceștia vor protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic și vor să depună mai multe memorii cu privire la disponibilizările de personal.

Angajații Complexului Energetic Oltenia și minerii din Gorj vor porni într-un marș de protest spre Capitală:

"Dorim să se reglementeze așa cum trebuie piața de energie, pentru că în momentul de față vedem că noi, în calitate de consumatori, plătim din ce în ce mai mult pe zi ce trece, în schimb la producătorii clasici de energie prețul scade de la an la an. Dorim ca guvernul să se implice astfel încât să aibă grijă de populație, nu de niște grupuri de interese din energie".
 
Marșul va începe luni dimineața, iar angajații din sistemul energetic speră să parcurgă distanța de la Târgu Jiu la București în opt zile. Aceștia susțin, potrivit b1.ro, că protestul va fi unul pașnic și că nu se va înscrie în tiparul mineriadelor din anii 90.

"Suntem un grup de salariați ai CEO, mineri și electriceni, care dorim să străbatem această distanță pe jos, iar în periplul nostru să atenționăm populația prin fluturași despre ce se întâmplă. Statul român face legi nu pentru cetățenii săi, ci pentru alții. Noi sperăm ca în opt zile să ajungem la București, să parcurgem 40 de km pe zi. Va fi un marș liniștit. A nu se confunda minerii și energeticienii din România cu alte categorii, care au făcut rău în anii '90'".