ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capacitatea Statelor Unite de a urmări ce se întâmplă cu armele trimise în Ucraina este „aproape zero”, a recunoscut un oficial american citat de CNN.

Discutând cu reporterii CNN, sursa citată a declarat:

„Avem informații certe timp de o scurtă perioadă, însă când (armele) intră în ceața războiului, (informațiile) sunt aproape de zero.”

Sursa a adăugat:

„(Armele) ajung într-o gaură neagră și nu mai avem aproape nici o idee (ce s-a întâmplat cu ele) după o scurtă perioadă de timp.”

Oficialul citat a mai explicat că Statelor Unite le lipsește personalul „pe teren”, lucru care face practic imposibil de urmărit traseul armelor.

O altă sursă a declarat pentru CNN că Ucraina are tot interesul să mintă pentru a obține și mai mult armament:

„Este război – orice declarație este o operațiune informațională, orice interviu. Fiecare apariție video a lui Zelenski este o operațiune informațională.”

Nu cu mult timp în urmă, Statele Unite au antrenat și înarmat grupările de rebeli care urmăreau răsturnarea președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Multe dintre aceste arme foarte moderne au ajuns în mâinile ISIS, Al-Qaida și altor formațiuni teroriste islamice, care le-au folosit apoi împotriva Statelor Unite și a Occidentului.

Faptul că nu știe cum sunt întrebuințate armele și unde ajung ele nu a descurajat administrația Biden să trimită noi transporturi către Ucraina.

Cel mai recent transport de arme către Ucraina a fost trimis săptămâna trecută și era în valoare de 800 de milioane de dolari.

Valoarea totală a echipamentelor militare trimise până acum în Ucraina de administrația Biden este de 3 miliarde de dolari.

Marți, 19 aprilie, Matt Miller de la Casa Albă a declarat:

„Pregătim în prezent următorul pachet de ajutor de securitate.”

Până când propaganda de război să nu acopere informațiile reale, Ucraina era recunoscută ca o țară foarte coruptă, condusă de oligarhi și grupări extremiste.

Nu trebuie deci neglijată tentația regimului actual de a vinde armele primite ca ajutoare de la Occidentali, mai ales că este vorba de echipamente ultramoderne, foarte prețuite în alte zone de conflict de pe planetă.