ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De-alungul istoriei SUA, majoritatea foștilor președinți au ales să se mute departe de Washington DC, după ce și-au încheiat mandatul. Mulți dintre ei au făcut însă eforturi uriașe pentru a nu se amesteca in politica succesorilor lor.

Din păcate, scrie New York Post, Barack Obama a decis să facă pe dos. Noua sa casă este la doar câțiva kilometri de Casa Albă. Și, din acest „centru de comandă” va putea comanda activitatea uneri armate formate din aproximativ 30.000 de activiști anti-Trump. De altfel, subliniază ziarul american, se poate vedea cum această armată a fost deja implicată în mai multe proteste și revolte care au răsărit ca ciupercile în toată America în ultimele zile. 
 
„Sabotaj” poate părea un cuvânt prea dur. Dar a devenit tot mai clar că Obama are de gând să facă orice pentru a submina administrația Trump.

New York Post a publicat sâmbătă un articol pe acest subiect, semnat de  Paul Sperry, intitulat „Intrigile lui Obama pentru sabotarea președinției lui Trump”. Autorul textului îl acuză direct pe Obama că a înființat „un guvern din umbră” pentru a i se opune lui Trump.
 
Când fostul președinte Barack Obama a spus că se simte „încurajat” de protestele anti-Trump, nu a făcut altceva decât să trimită un mesaj de aprobare pentru trupele sale. Trupe? Da, Obama are la dispoziție o armată de agitatori, care numără mai mult de 30.000 de oameni, și care vor lupta  cu succesorul republican al fostului președinte la fiecare pas istoric al președinției sale. Iar Obama le va da ordine din buncker-ul aflat la câțiva km de Casa Albă. 

În ceea ce se conturează a fi o neobișnuită post-președinție, Obama nu se va limita doar la aceste acțiuni anti Trump. El trage sforile pentru a realiza ceea ce poate fi numit efectiv drept un guvern din umbră, nu doar pentru a apăra moștenirea lăsată de el, ci și pentru a sabota noua administrație și popularul său program denumit  "America First” , scrie New York Post.

„Armata de agitatori” de care vorbește Sperry este, de fapt, o rețea națională de „organizatori ai comunității”, cunoscută ca „Organizarea pentru acțiune”. Cine intră pe site-ul lor va vedea o fotografie mare a lui Obama. Nimic neobișnuit, câtă vreme „Organizarea pentru acțiune”a înflorit în timpul primei campanii prezidențiale a lui Obama.

Ziarul american susține că, dacă Hillary Clinton ar fi câștigat alegerile de anul trecut, alta ar fi fost menirea organizației, care, treptat, ar fi intrat într-un con de umbră. Victoria lui Trump a dat peste cap planurile tuturor, iar acum cei de la „Organizarea pentru acțiune” încearcă să se regrupeze, adunând bani și pregătindu-se de război. Iar una dintre primele sale bătălii va fi aceea pentru salvarea reformei sănătății Obamacare. Pentru asta a programat 400 de acțiuni de protest în 42 de state și la care vor lua parte și controversate organizații liberale precum  Center for American Progress și Planned Parenthood și MoveOn.org.

Ironia sorții este că în timp ce Obama a decis să își construiască un zid uriaș în jurul noii sale case, armata sa de activiști a pus tunurile pe Trump, acuzându-l că vrea să construiască un zid la granița cu Mexicul pentru a apăra SUA de imigranți.
 
Dacă lui Obama nu îi sunt pe plac zidurile, ar trebui să-l dărâme, în primul rând, pe cel din jurul casei lui, susține autorul articolului din NYP, menționând că o altă formă de sabotaj împotriva administrației Trump vine de la oamenii fideli lui Obama care încă se mai află în diverse agenții guvernamentale.