ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


12 femei imigrante, dintre care una însărcinată, și opt copii care trebuiau să ajungă în Gorino, o comună din nordul Italiei, au fost relocați după ce o parte dintre locuitori au blocat intrările în comunitate în semn de protest față de venirea lor.

„Nu îi vrem aici!”, au strigat protestatarii, potrivit presei internaționale.

Circa 200 de oameni au luat parte la acțiunea de protest din cei 400-500 care locuitesc în Gorino.

Autoritățile locale voiau să găzduiască imigranții într-un motel care aparține statului, dar care a fost închiriat pentru cel puțin patru ani. Administratorul acestuia, însă, a anunțatcu o săptămână înainte că nu poate primi nici femeile, nici copiii pentru că nu mai sunt camere disponibile.

Locuitorii insistă că acțiunea lor nu este una motivată rasial, notează.

„Regiunea noastră este una izolată. Nu avem nimic. (Plaja) era singurul loc pe care îl dezvoltam, astfel încât turiștii să vină la noi, iar de mâine nu vom mai avea acest loc pentru că le aparține imigranților”, a spus unul dintre cei nemulțumiți. El a mai spus că motelul este singruul loc în care turiștii pot rămâne peste noapte după ce se întorc de la plajă.

Acțiunea de protest nu a fost, însă, pe placul altor locuitori, care au considerat că nu este vorba decât despre rasism și intoleranță.

Imigranții au fost relocați în alte părți ale regiunii Comacchio, Fiscaglia și Ferrara.