ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Budapesta a lansat sâmbătă o campanie antieuropeană în care cere cetățenilor opinia față de politicile de la Bruxelles care, susțin tot mai mult autoritățile ungare, amenință independența țării. Campania este denunțată de o serie de organizații pro migrație, care susțin că o astfel de acțiune va duce la amplificarea xenofobiei în această țară.

Este vorba de un chestionar care include șase întrebări, referitoare în special la problema imigrației.  Intitulat „Să oprim Bruxelles-ul'”, chestionarul a fost trimis fiecărei locuințe din Ungaria, a declarat un înalt oficial guvernamental, la lansarea oficială a campaniei.

„Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul dorește să o forțeze să permită intrarea migranților care au ajuns ilegal în țară?'', este una dintre întrebări, care ca răspuns, oferă posibilitatea de a alege între „a permite acestor migranți să se deplaseze liber pe teritoriul țării'' sau „ca aceștia să fie menținuți sub supraveghere până când autoritățile decid cu privire la cazul lor'”, notează AFP.

Această consultare vine după ce premierul conservator Viktor Orban a anunțat noi reguli, care au intrat în vigoare săptămâna trecută, care prevăd detenția pe termen nedefinit a migranților în taberele situate la frontieră.

O altă întrebare vizează organizațiile nonguvernamentale internaționale, care, potrivit guvernului ungar, susțin imigrația ilegală sau se „amestecă„ în afacerile interne ale țării.

De câteva luni, guvernul de la Budapesta încearcă să interzică unele ONG-uri pe care le califică drept „politice'” sau „militanți mercenari”, vizate fiind  în special organizațiile neguvernamentale fondate de miliardarul de origine ungară George Soros, menționează AFP.