ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giganți din sectorul tehnologiei, între care Microsoft și Google, dar și Facebook și Amazon.com, au lăsat deoparte rivalitățile pentru a susține Apple în lupta cu ordinul judecătoresc care îi cere să deblocheze iPhone-ul unuia dintre teroriștii atacului de la San Bernardino. 

Un număr de 15 companii au înaintat justiției o solicitate de anulare a ordinului care cere Apple să creeze un soft cu ajutorul căruia FBI să poată debloca telefonul utilizat de Syed Rizwan Farook.
În luna decembrie, teroristul a ucis, împreună cu soția lui, 14 oameni și a rănit alți 22, într-un atac comis la o petrecere în San Bernardino, California, scrie site-ul italian ilfattoquotidiano.

Companiile semnatare susțin că nu au niciun interes că îi protejeze pe cei care încalcă legea, dar resping afirmația guvernului că legislația îi permite să impună inginerilor unei firme să submineze elementele de securitate ale propriilor produse.
 
Twitter și EBay se află printre alte 17 companii care au cerut, separat, ca Apple să fie susținută în disputa cu FBI.
Intel și AT&T au cerut fiecare să argumenteze în fața justiției în beneficiul Apple, că ordinul va bloca inovația și în cele din urmă va reduce securitatea.
 
Organizații de protecție a drepturilor omului și a drepturilor industriei digitale, un oficial al ONU și chiar un bărbat a cărui soție aproape a fost ucisă în atac sunt de partea Apple.
 
Până și Samsung Electronics s-a implicat în acest caz, afirmând într-un comunicat că orice fel de solicitare de creare a unor porți de intrare în sistemele telefoanelor ar submina încrederea.