ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii formațiunii de extremă dreapta a lui Vojislav Seselj, care își așteaptă săptămâna viitoare verdictul de la Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, au participat joi la o manifestație împotriva NATO, pentru a comemora 17 ani de la demararea bombardamentelor NATO asupra Belgradului, soldate cu moartea a cel puțin 500 de civili.

Liderul formațiunii a criticat guvernul de la Belgrad că a acceptat să colaboreze cu organizația pentru suport a NATO.

”Cei care ne bombardau în 1999, care ne omorau copiii, criminalii de la NATO, au primit votul legislativului pentru a se plimba liberi prin Serbia”, a precizat Seselj.

Politicianul acuzat de crime de război a comentat și verdictul primit de fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, care a fost condamnat la 40 de ani de închisoare pentru genocid și crime împotriva umanității.

”Karadzici a fost condamnat chiar dacă este inocent, doar pentru că este sârb și a trăit un moment istoric decisiv la conducerea Republicii Srpska”, a susținut Šešelj.

Seselj și-a petrecut peste zece ani în custodia Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie din Haga, însă a fost eliberat în noiembrie 2014 pentru a fi tratat de cancer la ficat.