ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul imigranților a atins un nou record în Germania. Potrivit Raportului privind situația demografică, dat publicității de către Oficiul Federal pentru Migrație, Refugiați și Integrare, în anul 2015 au fost înregistrate 2,14 milione de persoane intrate pe teritoriul Germaniei, informează Ziarul Românesc.

Acesta este cel mai mare număr înregistrat din 1952, de când se întocmesc statistici demografice. 

În comparație cu anul 2014, numărul migranților a crescut cu 45,9%, subliniază RFI, citând Raportul Oficiului Federal.

45% dintre persoanele care s-au stabilit în Germania sunt cetățeni ai unor țări membre ale Uniunii Europene. 13% provin din alte țări europene, care nu sunt membre ale UE, aproximativ 30% dintre migranți au venit din Asia, iar 5% din Africa. Siria este țara de proveniență de unde au sosit, anul trecut, cei mai mulți refugiați.

Dintre statele membre UE, România ocupă primul loc, cu 92.346 de cetățeni veniți în Germania, fiind urmată de Polonia (63.045), Bulgaria (39.520) și Ungaria (19.750). 

De fapt, potrivit unor informații neoficiale, vehiculate în cercuri diplomatice, în Germania ar trăi 500.000 de persoane originare din România, atât etnici români, cât și etnici germani repatriați, precizează Ziarul Românesc.

În Germania locuiesc, în prezent, 17,2 milioane de persoane care au migrat. Asta înseamnă 21% din populația Germaniei care numără 80,62 de milioane. Circa 50% din migranți au obținut deja cetățenia germană.

În Raportul Oficiului Federal este menționat, pentru prima dată, numărul musulmanilor, estimat la 4,7 milioane. Asta însemnă peste 5% din totalul populației Germaniei. 

Fiecare al patrulea musulman este nou-venit în Germania, iar asta pentru că numai anul trecut această țară a primit peste 890.000 de refugiați din Orientul Apropiat. 

51% dintre musulmanii care trăiesc în Germania sunt originari din Turcia (etnici turci sau kurzi), iar 17% vin din Orientul Apropiat (Siria, Afganistan, Irak etc.).

Raportul Oficiului Federal cuprinde și date privind procesul de integrare. Conform statisticilor referitoare la numărul persoanelor care participă la cursuri de limbă germană, românii se situează pe locul 3 (cu 15.389 de cursanți), după sirieni (cu 34.514 de cursanți) și polonezi (cu 15.744).