ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din apropiere de Pittsburgh, statul american Pennsylvania, sunt nemulțumiți de acțiunile unor imigranți țigani din România, titrează Pittsburgh Post-Gazette. Rezidenții acuză că acesția aruncă gunoi peste tot, nu respectă regulile de circulație, își fac nevoile în public, distrug lucruri în magazine și ucid găinile.

Acești bărbați și copii, dar nu și femei, își dau jos pantalonii în mijlocul străzii, își fac nevoile, își trag la loc pantalonii și își continuă drumul”, spune Dawne Roberts, unul dintre localnicii nemulțumiți.   

Refugiații români s-au mutat în acea zonă printr-un program federal care găsește case temporare pentru imigranți.

Aceștia și-au părăsit casele din București din cauza persecuțiilor suferite ca grup de minorități, scrie publicația americană.   

Peste 150 de persoane au participat la Consiliul Municipal din California de joi seară, în cadrul căruia localnicii plângânfu-se de comportamentul revoltător al imigranților. „Suntem un orășel divers și suntem deschiși, dar ei nu asimilează legile noastre”, a spus Pam Duricic. „Înțelegem că sunt imigranți, dar nu e același scenariu ca în cazul bunicilor noștri. Ei n-au venit aici să facă prăpăd”, a mai spus Duricic.

Vito Dentino e un agent imobiliar care închiriază apartamente pentru imigranți și care susține că a vorbit cu chiriașii și i-a rugat să nu mai arunce gunoi în curte. „Cred că oamenii doar exagerează”, afirmă acesta.    Dentino crede că imigranții sunt agreabili, dar nu cunosc obiceiurile din America. „N-am avut nicio problemă cu ei. Aceasta e o comunitate, hai să fim oameni. Se acomodează mai greu, nu e un proces rapid".