ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Aproximativ 60.000 de polonezi au ieșit sâmbătă seară pe străzile din Varșova, într-o manifestare organizată naționaliști și conservatori exact de Ziua Independenței Poloniei.

„Îl vrem pe Dumnezeu!”, „Dumnezeu, onoare, patrie” sau „Polonia - polonezilor” au fost câteva de sloganurile manifestanților care au ieșit în stradă pentru a își arăta opoziția împotriva migraților și a politicilor proeuropene.

Manifestanții au aprins torțe roșii și au promis că vor apăra țara de orice „amenințare externă".

În acest an, la marșul din capitala Poloniei au participat și lideri din Italia și Marea Britanie. 

Aceste evenimenT  se organizează anual de Ziua Independenței care marchează momentul în care Polonia și-a recăpătat suveranitatea, la finalul Primului Război Mondial.

Sâmbătă, a exista și o mică contramanifestație organizată de grupuri socialiste și comuniste, dar organizatorii au reușit să țină cele două manifestații departe una de alta pentru a evita orice urmă de violență.