ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patrule formate din voluntari, care ar avea legături cu grupări neo-natziste, s-au înființat pe străzile din Finlanda, pentru a proteja populația de atacurile migranților. Grupuri de indivizi neînarmați, care pretind cei mai mulți că sunt „Soldații lui Odin”(n.red.: zeul războiului în mitologia nordică) au decis să iasă in stradă, după ce migranții au fost acuzați de violarea unei fete de 14 ani, scrie i24news.en-

Voluntarii spun că patrulează pentru a proteja populația de ceea ce numesc „intrușii islamici". Guvernul de la Helsinki condamnă apariția lor, conisderând că "patrulele de stradă țin de un comportament extremist. Aceste miliții „nu au dreptul să utilizeze forța”, a declarat ministrul finlandez de Interne.

Potrivit presei locale, „Soldații lui Odin” au fost văzuți în ultimele cinci luni în diferite orașe în jurul centrelor de primire pentru imigranți. Autoritățile susțin că unii dintre membrii acestor grupuri au legături cu grupări neonaziste, dar că nu ar fi înregistrat incidente.

„A ataca nu face parte din principiile noastre. Este numai autoapărare. Și toată lumea are dreptul să se apare atunci când este atacat. Noi ne apărăm și chemăm poliția”, au dat asigurări trei dintre membrii unei patrule din orașul Joensuu. Pe site-ul său, grupul denunță „intrușii islamici” care „sporesc insecuritatea în Finlanda”, chemându-i „pe patrioți și pe cei care critică imigrația” să i se alăture. 
 
După incidentele de Anul Nou din Germania, unde peste 100 de femei au fost tâlhărite și agresate sexual de grupuri care se presupune că erau constituite din imigranți, situația din Finlanda vine să pună încă o umbră de îndoială asupra modului în care statele Europei gestionează situația imigranților.

În 2015, Finlanda, țară cu 5,4 milioane de locuitori, a primit peste 32.000 de solicitanți de azil, de zece ori mai mult ca în 2014.