ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Om de afaceri american David Rockefeller a murit luni la vărsta de 101 ani, în locuința sa din Pocantico Hills, statul New York, relatează Reuters.

Adept al globalizării și membru fondator al Grupul Bilderberg, David Rockefeller a exercitat un rol extrem de influent în afacerea familiei, Banca Chase Manhattan, căreia, cât timp a fost președinte și director executiv, în anii 1970, a reușit să îi extindă activitățile la nivel internațional.

Desemnat de revista Forbes ca fiind cel mai în vârstă miliardar din lume, de numele lui David Rockefeller au fost legate nenumărate ipoteze și conspirații, grupul pe care l-a fondat fiind acuzat de media independentă că pune la cale Noua Ordine Mondială.Despre oculta organizație se spune că vrea să creeze un guvern mondial secret. Bilderberg se face face vinovat de criza globală care a cuprins lumea, acesta fiind doar un experiment prin care cei mai influenți oameni ai planetei au vrut să devină tot mai puternici și să concentreze conducerea lumii într-o singură mână.

Nici fundația care îî poartă numele nu a scăpat de acuzații că este părtașă la crime împotriva umanității. Rockefeller Foundation, alături de spitalul Johns Hopkins din Baltimore, au fost acuzați că, între anii 1945 și 1956, experții americani au infectat cu sifilis și gonoree sute de persoane pentru a testa un medicament. Contaminarea s-a făcut fără știință și fără aprobarea oamenilor, iar substanța vindecătoare nu a fost eficientă.Unii voluntari au transmis maladia generațiilor următoare și mulți au murit, se arată în documente desecretizate de CIA în 2011.

Potrivit Forbes averea lui Rockefeller este estimată la 3,3 miliarde de dolari.