ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 80 de oameni au murit în Afganistan și alți 231 au fost răniți, într-unul dintre cele mai grave atentate produse în această țară.
 
Doi atacatori și-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forțele de securitate.

Bilanțul anterior făcea referire la 61 de morți și 207 răniți în multiple atentate care au vizat o manifestație pașnică la Kabul a comunității hazara. Potrivit DPA, la manifestație erau prezente aproximativ 10.000 de persoane.

"Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanților săi că trei atacatori sinucigași și-au detonat bombele în mijlocul demonstrației din Dehmazang", a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.

Președintele afgan Ashraf Ghani s-a declarat "profund întristat" de atac și a anunțat că printre victime se află și membri ai forțelor de securitate afgane. Șeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah, a condamnat "atacul terorist", în timp ce Misiunea NATO și ambasada SUA la Kabul au calificat atentatul drept "laș".

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan.