ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Interne al Arabiei Saudite a anunțat că forțele de securitate au dejucat un atac terorist ce urma să aibă loc la Marea Moschee din orașul Mecca, cea mai moschee din lume, în contextul în care un număr mare de musulmani se află în această perioadă în pelerinaj în aceast oraș, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Un kamikaze a provocat o explozie în apropiere de locul de pelerinaj, În urma deflagrației au fost rănite 11 persoane, șase cetățeni străini și cinci polițiști.

Reprezentanți ai ministerului de Interne al Arabiei Saudite au declarat că trei celule teroriste au planificat atacuri asupra musulmanilor adunați la Marea Moschee din Mecca. În această perioadă, Mecca, orașul sfânt al musulmanilor, este vizitat de un număr mare de musulmani veniți în pelerinaj, fiind perioada Ramadanului.

Unul dintre teroriști ar fi tras focuri de armă înspre forțele de securitate, iar în momentul în care a fost înconjurat de trupele de intervenție s-ar fi aruncat în aer într-o clădire aflată în apropiere de o moschee, a anunțat Ministerul de Interne saudit. În urma deflagrației, clădirea s-a prăbușit, rănind șase cetățeni străini și cinci membri ai forțelor de securitate.

Tot vineri, trupele de ordine au împușcat un alt terorist într-unul dintre cartierele orașului Mecca. Totodată, o a treia celulă a fost anihilată în orașul Jeddah, precizează Ministerul de Interne.
 
Încă nu este clar cine este în spatele tentativelor de atac din Mecca, însă se presupune că rețeaua teroristă Stat Islamic, care de-a lungul timpului a mai lansat astfel de atacuri, ar fi pus la cale tentativele nereușite din orașul sfânt al musulmanilor.

În intervenție, au mai fost arestați cinci complici ai autorului exploziei, printre care și o femeie, transmite BBC.

Marea moschee din Mecca este considerată locul sfânt al Islamului, fiind vizitată, în fiecare ani, de sute de mii de musulmani aflați în pelerinaj.