ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sylvie Goulard, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem, este candidata Franței pentru Comisia Europeană, fiind aleasă chiar de președintele Macron însuși, informează Agerpres.

Mai mult, Goulard a returnat 45.000 de euro Parlamentului European în acest dosar, adică exact paguba pe care este acuzată că a cauzat-o instituției.

Ea a plătit Parlamentului European ceea ce instituția estima că îi datora”, a adăugat vineri sursa din anturajul său.

Această rambursare corespunde salariilor și cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou și „privește perioada de angajare a asistentului, între 1 iulie 2014 și 28 februarie 2015”, precizează o sursă apropiată de ancheta judiciară franceză.

Sylvie Goulard își începea atunci cel de al doilea mandat (alegerile europene au avut loc la sfârșitul lui mai 2014), după o schimbare de circumscripție. În timpul perioadei citate, „nu există nicio dovadă a muncii” lui Stephane Therou, a adăugat o altă sursă apropiată de dosar.

Potrivit anturajului lui Sylvie Goulard, Stephane Therou căuta un loc de muncă și „acest lucru a durat mai mult decât era prevăzut”. „Ea a continuat să-l plătească în loc să-l concedieze pur și simplu. Aceasta corespunde unei sume brute și include concedii plătite și indemnizații de final de contract”, a precizat sursa citată.

Ancheta judiciară franceză legată de acest dosar continuă. 

În același timp, într-un dosar asemănător, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar recent a primit interdicție de a intra în SUA. În cazul lui Dragnea, acuzația a fost că angajările fictive s-au făcut cu știrea politicianului, nu că el a fost făptuitorul, precum în cazul lui Goulard. Prejudiciul în cazul lui Dragnea a fost de aproximativ 23.000 de euro.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, a fost decorată cu Legiunea de Onoare de către Ambasada Franței la București.