ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele acestea, toată lumea vorbește liber despre George Soros și despre influența pe care acest om a avut-o asupra vieții politice și sociale din Statele Unite ale Americii, dar și din România.

În 1998, însă, opinia publică românească nu știa prea multe despre Soros, care pe-atunci investea serios în recrutarea și pregătirea celor ce urmau să formeze viitoarea „societate civilă” a țării. Acum aproape 20 de ani, însă, Soros oferea un interviu televiziunii americane CBS, în cadrul faimoasei emisiuni „60 de minute”.

În cadrul emisiunii, realizatorii arătau cum George Soros era introdus mai-marilor lumii de către Prima Doamnă a SUA din vremea aceea, o anume Hillary Clinton, drept un filantrop și  „om de bine” (Captură din clip).  

Puțini știu că Soros a investit în războiul din fosta Iugoslavie, susținând tabăra bosniacilor musulmani cu 5 milioane de dolari, acțiunile sale fiind lăudate la vremea respectivă de către diplomatul american Richard Holbrooke, cel care s-a ocupat de „dosarul” iugoslav.

În cadrul acelei emisiuni, însă, Soros a făcut niște afirmații realmente șocante despre trecutul său și despre perspectiva sa asupra vieții.

Realizatorul a abordat subiectul copilăriei lui Soros, atunci când acesta a trăit în Budapesta ocupată de naziști, în 1944.  Bănuind ce urmează să se întâmple cu evreii, tatăl lui George Soros, Tivadar Schwartz (numele real al miliardarului), a cumpărat acte false pentru familia sa, reușind să convingă un oficial al Guvernului de la Budapesta să-l adopte pe micuțul György, sub pretextul că este finul său de botez.

Dar în  timp ce mii de evrei unguri erau trimiși către lagărele morții, George Soroș își însoțea tatăl adoptiv în misiunile acestuia de confiscare a bunurilor evreilor condamnați de regimul de la Budapesta( minutul 7:31). Unii dintre aceștia erau chiar vecinii sau cunoștințe de-ale familiei Soros. 

Reporter: „Sunteți un evreu maghiar care a scăpat de Holocaust...și ați privit cum familii întregi erau trimise la moarte..

Soros: Corect. Aveam 14 ani și aș spune că acela a fost momentul în care mi s-a format caracterul. Am înțeles atunci că o persoană ar trebui să privească în viitor, să anticipeze evenimentele ce vor urma”, spune Soros ( minutul 8:01)

 
Reporter: „Ați fost împreună cu protectorul dvs și ați ajutat la confiscarea proprietăților evreilor...
Soros: Da, e adevărat.

Reporter: Pare o experiență traumatizantă pentru o persoană...V-a fost greu?
Soros: Nu...nu, deloc. Poate ca și copil nu vezi anumite conexiuni, dar nu mi-a creat nicio problemă ce s-a întâmplat.

Reporter: Nu aveți niciun sentiment de vină asupra celor întâmplate?
Soros: Nu. Aș fi putut fi de cealaltă parte a baricadei...Într-un mod amuzant, a fost la fel ca pe piața de capital: dacă nu aș fi fost eu acolo, ar fi fost altcineva și proprietatea ar fi fost confiscată oricum. Nu aveam niciun rol în confiscarea proprietăților”.
 
Puțin mai departe, Soros este întrebat dacă este o persoană religioasă și dacă are credință în Dumnezeu: „Nu cred în Dumnezeu, nu sunt religios”. Realizatorul adaugă credința lui Soros că Dumnezeu este o creație a omului și nu invers.
 
Tot în cadrul emisiunii, Soros afirma că nu-l interesează consecințele sociale ale acțiunilor sale economice.
 
Conform cărților de specialitate, sociopatul este o persoană șarmantă, spontană, care caută să-i domine pe ceilalți, foarte inteligente,  capabili de un discurs atractiv, dar incapabili să iubească și lipsiți de remușcări pentru faptele lor.



SOROS la 60 minute - SOCIOPATUL CARE CONDUCE... de medialert>