ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană și Elveția au semnat, miercuri, un document care pune capăt secretului bancar al acestui stat, perceput până acum drept paradis fiscal.

Începând din 2018, între cele două părți va avea loc un schimb automat de informații legate de conturile din instituțiile financiare, informează Novinite.

Semnarea acordului este un pa înainte pentru combaterea evaziunii fiscale și a spălării banilor. Documentul prevede că statele membre pot primi nume, adrese, data nașterii și alte informații legate de cetățenii care au conturi bancare în Elveția. Urmează însă ca documentul să fie parafat de Parlamentul din Țara Cantoanelor și ar putea fi subiectul unui referendum.

UE lucrează la acorduri similare cu alte paradisuri fiscale precum Andora, Liechtenstein, Monaco și San Marino.
De asemenea, din această săptămână, autoritățile din Elveția au început să publice online numele cetățenilor și firmelor din afara țării care sunt căutați în țările de origine pentru infracțiuni de evaziune fiscală, inclusiv în Germania.

Cetatenii americani sunt identificați doar după inițiale.