ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Juan Carlos Herrara, tatăl unui deținut a reclamat faptul că fiul său de 25 de ani a fost ucis cu brutalitate și mâncat de ceilalți pușcăriași din închisoarea Tachira din Venezuela, pe parcursul unei revolte ce a durat aproximativ o lună.

Revoltele au început după ce opt vizitatori și doi gardieni au fost luat ostatici fiindcă prizonierii erau nemulțumiți de supraaglomerarea din închisori.

Juan Carlos Herrara a declarat presei că fiul său a fost înjunghiat, spânzurat, dezmembrat și apoi deținuții s-au hrănit cu el, în Centrul de Detenție Tachira. Băiatul a fost trimis la închisoare în 2015 pentru furt.

În închisoarea din Venezuela au fost înghesuiți 350 de persoane, deși centrul de detenție are o capacitate de 120 de locuri. Revolta a început în prima săptămână a lunii septembrie a acestui an.

Tatăl deținutului adeclarat, în urma vizitei făcute la închisoare după încheierea revoltei, că „Unul dintre cei care erau cu el atunci când a fost ucis, a văzut tot ceea ce s-a întâmplat. Fiul meu și alți doi au fost luați de 40 de persoane, înjunghiați, spânzurați, iar apoi Dorancel i-a măcelărit și a hrănit deținuții cu ei". Dorancel Vargas este un deținut închis în 1999 pentru acte de canibalism.

O sursă anonimă a poliției a confirmat că cei doi deținuți lipsesc în urma revoltelor.