ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiștii pro gay din Statele Unite s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare, dând vina pe creștini pentru atacul din Orlando, din clubul de homosexuali.

Unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru drepturile homosexualilor, Chase Strangio, afirmă, într-o postare pe Twitter că pentru masacrul din Orlando, în care au murit 50 de persoane iar alte peste 50 au fost rănite nu sunt de vină decât creștinii conservatori, care au "au creat acest climat anti homosexuali", scrie Washington Times,
 
"Este dezgustător. Gândurile și rugăciunile și islamofobia voastră, după ce ați creat acest climat anti gay", acuză Strangio, care este avocat în cadrul ACLU (Uniunea americană de apărare a libertăților civile). El susține că cei care promovează drepturile creștine "sunt implicați în acest masacru, prin aprobarea proiectelor de lege anti gay".

"The Christian Right a introdus 200 de proiecte de lege anti LGBT în ultimele șase luni, iar oamenii dau vina pe Islam pentru asta. Ei bine, nu!", a scris Stangio pe Twitter.
 
Un alt membru al ACLU, specializat în libertăți relgioase, i-a pus la zid pe politicienii republicani care au postat mesaje de condoleanțe, în urma tragediei de sâmbătă. "Să vă aduceți aminte de asta când pormovați legi împotriva comunității gay", a scris acesta.
 
Apărătorii drepturilor relgioase din SUA resping însă teza conform căreia legile de protejare a celor care refuză să participe sau să oficieze căsătorii între persoane de același sex ar avea vreo legătură cu masacrul din Orlando. Matthew Franck, director  al unui institut pentru Religie și Constituție spune că învățăturile creștine privind taina căsătoriei nu au nimic de a face cu violența, iar cei care nu sunt de acord cu legalizarea mariajelor gay nu promovează nici ura nici violența față de homosexuali.